Varmrökt lax från Korshags

Varmrökt lax

Traditionellt varmrökt med färskflisad alved och enbär. Naturell eller kryddad. Enkelfilé eller dubbelfilé. En dubbelfilé innebär att två laxfiléer läggs på varandra och varmröks tillsammans. Lika saftig som en hel lax, men utan huvud och ben.
___________________

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt
Lax av premiumkvalitet. Levereras pinfärsk och fulltrimmad (D-trim) från Norge och färskröks i Falkenberg. Välj mellan konventionellt odlad lax eller ekologisk KRAV-märkt odlad lax. 

Nyckelhålsmärkt.

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 1 000 kJ/240 kcal. Fett 17,0 (varav: mättat fett 2,4, enkelomättat fett 8,5, fleromättat fett 4,6). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,1). Protein 23,2. Salt 1,8. Beroende på kryddning kan salthalten skilja sig åt.

Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet: Obruten förpackning 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 
___________________

Serveringstips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min). Passar bra med Korshags Romsås. Servera huvudrätt med en god sallad, pasta, matvete eller bulgur. Enkelt och gott i rätter som t.ex. Fish taco/Lax Caribbean, mangoavokadosalsa och kokossambal. För fler recept klicka här.

Skriv ut