Varmrökt lax från Korshags

Varmrökt lax

Traditionellt varmrökt med färskflisad alved och enbär. Naturell eller kryddad. Enkelfilé eller dubbelfilé. En dubbelfilé innebär att två laxfiléer läggs på varandra och varmröks tillsammans. Lika saftig som en hel lax, men utan huvud och ben.
___________________

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt
Lax av premiumkvalitet. Levereras pinfärsk och fulltrimmad (D-trim) från Norge och färskröks i Falkenberg. Välj mellan konventionellt odlad lax eller ekologisk KRAV-märkt odlad lax. 

Nyckelhålsmärkt.

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 1 000 kJ/240 kcal. Fett 17,0 (varav: mättat fett 2,4, enkelomättat fett 8,5, fleromättat fett 4,6). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,1). Protein 23,2. Salt 1,8. Beroende på kryddning kan salthalten skilja sig åt.

Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 
___________________

Serveringstips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min) som huvudrätt med en god sallad, till potatis, matvete eller bulgur. Passar bra med Korshags Romsås eller Korshags Örtagårdssås. Enkelt och gott i sallader eller pastarätter som t.ex. Grön pasta med varmrökt lax, fänkål och sparris. För fler recept klicka här.

 

Skriv ut