Varmrökt lax från Korshags

Varmrökt lax

Traditionellt varmrökt med färskflisad alved och enbär
- Naturell eller kryddad (citronpeppar, lime & basilika, Caribbean, Provencale, Toscana)
- Portionsbit, bit eller helsida
- Enkelfilé eller dubbelfilé. En dubbelfilé innebär att två laxfiléer läggs på varandra och varmröks tillsammans. Lika saftig som en hel lax, men utan huvud och ben
- Konsument- eller grossistförpackning
- Konventionellt odlad eller ekologisk Krav-märkt odlad lax.
___________________

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt
Lax av premiumkvalitet. Levereras pinfärsk och fulltrimmad (D-trim) från Norge och färskröks i Falkenberg. Konventionellt odlad lax alternativt ekologisk Krav-märkt odlad lax

Nyckelhålsmärkt.
E-nummerfri 
(alla kryddningar med undantag av Citronpeppar samt Lime och basilika).

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 1 000 kJ/240 kcal. Fett 17,0 (varav: mättat fett 2,4, enkelomättat fett 8,5, fleromättat fett 4,6). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,1). Protein 23,2. Salt 1,8. Beroende på kryddning kan salthalten skilja sig åt.

Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet: Obruten förpackning 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 
___________________

Serveringstips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min). Passar bra med Korshags Romsås. Servera huvudrätt med en god sallad, pasta, matvete eller bulgur. Enkelt och gott i rätter som t.ex. Fish taco/Lax Caribbean, mangoavokadosalsa och kokossambal. För fler recept klicka här.

Skriv ut