Kallrökt lax från Korshags

Kallrökt lax

Traditionellt kallrökt med färskflisad alved och enbär. Hel eller skivad.
___________________

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt
Lax av premiumkvalitet. Levereras pinfärsk och fulltrimmad (D-trim) från Norge och färskröks i Falkenberg. Välj mellan konventionellt odlad lax eller ekologisk KRAV-märkt odlad lax.

Nyckelhålsmärkt.

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 740 kJ/180 kcal. Fett 11,0 (varav: mättat fett 1,8, enkelomättat fett 5,7, fleromättat fett 3,5). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,5). Protein 19,0. Salt 3,0. Beroende på kryddning kan salthalten skilja sig åt.

Kylvara: 0 till +4¤C. Går att frysa (ät inom 3 månader).
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 
___________________

Serveringstips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min), t.ex. i en Rice bowl med kallrökt lax, spenat, äggula och svarta sesamfrön. Servera på traditionellt vis med Korshags Hovmästarsås. I bagel eller på surdegsbröd med Philadelphiaost. Skär i bitar och mixa i pastasås. Laxsnurror med pepparrotskräm gjord på färskost. Gott med pepparrotskräm på grovt bröd. Tapasrätter. Till äggröra. För fler recept klicka här.

Skriv ut