Inkokt lax från Korshags

Inkokt lax

Sous-vide kokad, dvs. kokad direkt i förpackningen så att råvarornas naturliga arom och saftighet bevaras. Naturell eller kryddad.
___________________

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt
Lax av premiumkvalitet. Levereras pinfärsk och fulltrimmad (D-trim) från Norge och färskröks i Falkenberg. 

Nyckelhålsmärkt.

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 630 kJ/150 kcal. Fett 7,4 (varav: mättat fett 1,0, enkelomättat fett 3,6, fleromättat fett 2,1). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,1). Protein 20,6. Salt 1,1.

Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 
___________________

Serveringtips: Servera kylskåpskall, t.ex. med mynta- och ärtrisotto och krassemajonnäs. Gott med pressad potatis och sallad, eller pasta och och en kall sås på färska örter. Kokt potatis och pressgurka är klassiska tillbehör. Ångkokta grönsaker eller sparris och Hollandaise sås. Kalla såser som passar fint till är Korshags Romsås eller Korshags Örtagårdssås. För fler recept klicka här.

Skriv ut