Gravad lax från Korshags

Gravad Lax

Klassiskt gravad med en blandning av salt, socker, dill och vitpeppar enligt familjens orginialrecept från 1940-talet. Konsument- och grossistförpackning.

Bäst i test i Allt om Mats gravlaxtest (nr 5/2020). 
Bäst i test och 5 getingar av Mitt Kök (2015).

Serveringtips: Servera kylskåpskall. På traditionellt vis med Korshags Hovmästarsås. Gott på grovt bröd. För en matigare rätt, med dillstuvad potatis och sallad. Passar bra i olika pastarätter. Tapasrätter. Testa något nytt och servera med virgin mary-tomaterFör fler recept klicka här.
___________________

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt, socker, dill, vitpeppar
Lax av premiumkvalitet (pre-rigor, D-trim). Ansvarsfullt odlad; ASC-märkt alt. ekologisk KRAV-märkt. Levereras pinfärsk och fulltrimmad från Norge och gravas för hand i Falkenberg. 

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 800 kJ/190 kcal. Fett 12,0 (varav: mättat fett 1,8, enkelomättat fett 6,5, fleromättat fett 3,6). Kolhydrat 2,7 (varav: sockerarter 1,7). Protein 18,5. Salt 3,0.

Kylvara: 0 till +4¤C. Går att frysa (ät inom 3 månader).
Hållbarhet: Obruten förpackning 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Förpackningen sorteras som plast, plattan som kartong
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 
___________________

Skriv ut