Gravad lax från Korshags

Gravad Lax

Klassiskt gravad med en blandning av salt, socker, dill och vitpeppar enligt familjens orginialrecept från 1940-talet. Korshags gravade lax blev bäst i test och fick 5 getingar av Mitt Kök. Hel eller skivad.

Lax av premiumkvalitet. Fulltrimmad (D-trim). Levereras pinfärsk från Norge och färskgravas för hand i Falkenberg. Nyckelhålsmärkt. Välj mellan konventionellt odlad lax eller ekologisk KRAV-märkt odlad lax.

Serveringtips: Servera kylskåpskall t.ex. med virgin mary-tomater. På traditionellt vis med Korshags Hovmästarsås. Gott på grovt bröd. För en matigare rätt, med dillstuvad potatis och sallad. Passar bra i olika pastarätter. Tapasrätter. För fler recept klicka här.

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt, socker, dill, vitpeppar

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 800 kJ/190 kcal. Fett 12,0 (varav: mättat fett 1,8, enkelomättat fett 6,5, fleromättat fett 3,6). Kolhydrat 2,7 (varav: sockerarter 1,7). Protein 18,5. Salt 3,0.

Kylvara: 0 till +4¤C. Går att frysa (ät inom 3 månader).
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut