Klassiskt gravad med en blandning av salt, socker, dill och vitpeppar enligt familjens orginialrecept från 1940-talet.
- Skivad, bit eller helsida
- Konsument- eller grossistförpackning
- Konventionellt odlad eller ekologisk Krav-märkt odlad lax
Bäst i test i Allt om Mats gravlaxtest (nr5/2020).
Bäst i test och 5 getingar av Mitt Kök (2015).
___________________
Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt, socker, dill, vitpeppar
Lax av premiumkvalitet. Levereras pinfärsk och fulltrimmad (D-trim) från Norge och färskgravas för hand i Falkenberg. Konventionellt odlad lax alternativt ekologisk KRAV-märkt odlad lax.
Nyckelhålsmärkt.
E-nummerfri.
Näringsvärde gram per 100 g: Energi 800 kJ/190 kcal. Fett 12,0 (varav: mättat fett 1,8, enkelomättat fett 6,5, fleromättat fett 3,6). Kolhydrat 2,7 (varav: sockerarter 1,7). Protein 18,5. Salt 3,0.
Kylvara: 0 till +4¤C. Går att frysa (ät inom 3 månader).
Hållbarhet: Obruten förpackning 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Förpackningen sorteras som mjukplast, plattan som kartong
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige
___________________
Serveringtips: Servera kylskåpskall. På traditionellt vis med Korshags Hovmästarsås. Gott på grovt bröd. För en matigare rätt, med dillstuvad potatis och sallad. Passar bra i olika pastarätter. Tapasrätter. Testa något nytt och servera med virgin mary-tomater. För fler recept klicka här.
Skriv ut