Vårrullar med varmrökt lax & rostad sesamdressing

Våra utvalda recept

Vårrullar med lax & rostad sesamdressing

4 personer 30 minuter Medel Skriv ut

Receptet ger 8 st vårrullar.

Ingredienser

  • 600 g varmrökt lime- & basilikakryddad laxfilé från Korshags
  • 2 ägg, lättvispade
  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • 1 chili, finhackad
  • 2 lime skal och saft
  • 1 msk riven ingefära
  • 8 ark vårrulledeg
  • Ägg att pensla med
  • Vita eller svarta sesamfrön

Sås

  • 1 msk kikkoman soya
  • 1 msk oyster sås
  • 1 msk ljus sirap
  • 0,5 msk sesamolja
  • 1 tsk limesaft
  • 2 tsk sesamfrön, rostas i torr stekpanna tills fin färg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, eller 225 grader i vanlig ugn.
  2. Smula ner den varmrökta laxen i en bunke. Vänd ner koriander, chili, rivet limeskal, limesaft, ingefära och, till sist, äggen.
  3. Fördela röran på 8 vårrulleblad. Vik in kanterna och rulla ihop.
  4. Pensla med ägg och toppa med sesamfrön.
  5. Sätt in i ugnen i 5-10 min.
  6. Rör ihop såsen.
  7. Servera med en grönsallad och jasmineris för en matigare måltid.
Tips från köket!

Det finns många olika chilifrukter och styrkan varierar stort. Börja försiktigt och smaka dig fram till hur stark mat du vill ha. För starkare smak, ta med kärnor och skiljeväggar för där sitter den mesta styrkan.