Smörrebröd med makrill och äppelfänkålssallad

Våra utvalda recept

Smörrebröd med makrill och äppelfänkålssallad

4 personer 30 minuter Medel Skriv ut

Ta gärna vara på fänkålens dill, hacka ner hälften i salladen och garnera smörgåsen med resten. Slå gärna din egen majonnäs – det gör skillnad!

Ingredienser                                                                          

  • 2 varmrökta makrillfiléer från Korshags, valfri kryddning
  • 4 skivor rågbröd, smörade
  • 4 stora blad krispsallad
  • 1 liten rödlök 

Äppel- och fänkålssallad

  • 1 fänkål
  • 1 äpple
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt 

Gör så här

  1. Skiva fänkål och äpple tunt, gärna med mandolin.
  2. Blanda med övriga ingredienser.
  3. Montering av smörrebrödet: På det smörade rågbrödet läggs salladsbladet i botten, därefter äppel- och fänkålssalladen. Toppa med makrillen.

Tips från köket!

Danmarks nationalrätt, där mängden pålägg är väl tilltagen.
Serveras gärna med en kall öl och starka droppar.