Smörrebröd med makrill och äppelfänkålssallad
Ta gärna vara på fänkålens dill, hacka ner hälften i salladen och garnera smörgåsen med resten. Slå gärna din egen majonnäs – det gör skillnad!
Ingredienser
- 2 varmrökta makrillfiléer från Korshags, valfri kryddning
- 4 skivor rågbröd, smörade
- 4 stora blad krispsallad
- 1 liten rödlök
Äppel- och fänkålssallad
- 1 fänkål
- 1 äpple
- 0,5 citron, skalet
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 krm salt
Gör så här
- Skiva fänkål och äpple tunt, gärna med mandolin.
- Blanda med övriga ingredienser.
- Montering av smörrebrödet: På det smörade rågbrödet läggs salladsbladet i botten, därefter äppel- och fänkålssalladen. Toppa med makrillen.