Smörrebröd med gravlaxröra

Våra utvalda recept

Smörrebröd med gravlaxröra

4-8 personer 15 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 350 g gravad lax från Korshags
  • 4 skivor rågbröd, smörade
  • 1 burk Korshags Hovmästarsås (200 g)
  • 4 ägg, kokta                                      
  • 4 stora salladsblad, typ krispsallad
  • 4 dillvippor

Syrad rödlök

  • 2 stora rödlökar
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

 Gör så här

  1. Syra rödlöken. Koka upp lagen: Vatten, socker och ättika. Låt koka några sekunder. Ställ kallt medan du skivar löken tunt. Lägg löken i lagen. Låt stå och dra.
  2. Hacka gravlaxen i tärningar. Vänd ner i Hovmästarsåsen.
  3. Montera smörrebrödet: Lägg salladen i botten, laxröran ovanpå och därefter den avrunna löken. Toppa med dillvippor.
  4. Servera med en god öl och snaps till.

Tips från köket!

Gör gärna en större sats med syrad lök.
Den håller sig fint ett par veckor i kylskåpet i tätt försluten burk.