Rice bowl med lax, spenat & äggula

Våra utvalda recept

Rice bowl med lax, spenat & äggula

4 personer 45 minuter Medel Skriv ut

Ingredienser

  • 500 g kallrökt skivad lax från Korshags
  • Japanskt ris
  • 3 mjuka avokado
  • Gari
  • 1 kruka koriander
  • 1 påse spenat (ca 70 g)
  • 4 äggulor
  • Rostade sesamfrön
  • Ev. chiliflakes

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 2 msk ljus miso
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk risvinsvinäger
  • 1,5 dl rapsolja eller matolja
  • Sesamolja efter smak
  • Salt

Gör så här

  1. Majonnäs: Blanda äggula, miso, senap och risvinäger. Tillsätt oljan droppvis under tiden som du mixar med stavmixer eller vispar. När majonnäsen bundit sig kan du låta oljan rinna ner under tiden som du fortsätter mixa eller vispa kraftigt. Avsluta med att smaksätta med sesamolja under fortsatt vispning och smaka slutligen av med salt.
  2. Koka riset enligt instruktioner på paketet. Lägg riset i skålar, toppa med skivad avokado, grovhackad koriander, majonnäs, spenat och slutligen laxen. Toppa med äggula, rostade sesamfrön och eventuellt lite chiliflakes.

Tips från köket!

Vill du att laxens smak ska komma fram mer?
Ta fram den ur kylskåpet ca 30 min innan du ska äta så blir den rumstempererad och smakerna kommer fram.