Rågbröd med gravad lax, färskpotatis & fänkål

Våra utvalda recept

Rågbröd med gravad lax, färskpotatis & fänkål

1+ personer 10 minuter Lätt Skriv ut

Det här receptet ingår i Korshags Gott, snabbt & enkelt-meny, ett urval av goda rätter med få ingredienser och minimal insats i köket.

Ingredienser

  • Danskt rågbröd
  • Fänkål
  • Gurka
  • Färskpotatis
  • Crème fraiche
  • Gravad (eller kallrökt) skivad lax från Korshags

Ev. rädisor och krasse

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt svalna. Skär i skivor.
  2. Kärna ur gurkan och skär i skivor.
  3. Skär fänkålen tunt.
  4. Blanda potatis, gurka och fänkål med crème fraiche. Klicka ut röran på ett rågbröd.
  5. Lägg 1-2 skivor lax på toppen och dekorera ev. med skivade rädisor och krasse.
Tips från köket!

Se till att du har färdigkokt potatis i kylskåpet så går det extra fort att svänga ihop denna matiga rätt. Anledningen till att man kärnar ur gurkan är att röran blir mindre blöt i konsistensen.