Pasta laxonara

Våra utvalda recept

Pasta laxonara

4 personer 20 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 150 g Korshags varmrökta laxnuggets
  • 1 paket bacon (ca 140 g)
  • 500 g linguine (eller annan pasta)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök eller bananschalottenlök
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • Salt
  • 100 g parmesan (eller peccorino), riven
  • 5 äggulor 
  • 2 dl pastavatten
  • 2 nävar färsk bladspenat

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Hacka laxnuggets fint. Hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olja i en stor stekpanna eller gryta (du ska blanda ner all pasta här sedan så den måste vara stor). Tillsätt den hackade laxen. Låt fräsa i någon minut.
  2. Rör samman äggulor och riven ost med svartpeppar. Krydda med salt. Rör ner vatten från pastakoket i lökfräset samt avrunnen pasta. Stäng av värmen. Sväng om. Tillsätt äggblandningen och rör om tills allt blivit krämigt. Vänd ner spenat. Servera med lite extra svartpeppar och parmesan på toppen.  

Tips från köket!

Variera rätten genom att byta pastasort.