Nuggets & krämig äggröra på rågbröd

Våra utvalda recept

Nuggets & krämig äggröra på rågbröd

4-8 personer 15 minuter Lätt Skriv ut

Receptet är anpassat för 4 större mackor eller 8 mindre kanapéer.

Ingredienser

  • 50 g Korshags varmrökta laxnuggets
  • 6 ägg
  • 1 dl grädde
  • 25 g smör
  • Salt
  • 4 stora skivor rågbröd
  • 25 g smakrik ost (t.ex. Västerbotten, lagrad prästost), riven
  • 1 dl finriven gräslök

Gör så här

  1. Blanda ägg, grädde och smör i en kastrull. Tillaga under omrörning på låg värme tills äggröran börjar bli lite krämig men fortfarande är ganska lös. Ta bort kastrullen från värmen och rör om tills eftervärmen gjort äggröran helt krämig. Smaka av med salt.
  2. Finhacka laxnuggets.
  3. Lägg upp äggröran på rågbrödet. Toppa med riven ost och gräslök. Avsluta med den finhackade laxen. Servera som små kanapéer eller varför inte som en brunchmacka?

Tips från köket!

Passar perfekt till brunch.
Bjud hem vännerna till helgen!