Nuggets & cobbsallad

Våra utvalda recept

Nuggets & cobbsallad

4 personer 15 minuter Lätt Skriv ut

Caesarsalladens okända syskon som är minst lika god, om inte godare! Fullproppad med smak då såväl tomat, mögelost och lax är riktiga umamibomber.

Dressingen och äggen går utmärkt att förbereda och förvara i kylskåp, men salladen är smart att lägga ihop precis innan servering.

Ingredienser

  • 150 g Korshags varmrökta laxnuggets
  • 1 stort huvud romansallad
  • 4 mogna avokado
  • 300 g små tomater
  • 100 g krämig mögelost, t.ex. Kvibille Ädel eller St Agur
  • 6 ägg, löskokta
  • 2 dl gräslök, finhackad

Dressing

  • 1 msk Dijonsenap
  • 0,75 dl rödvinsvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Häll ner alla ingredienser i en glasburk med tättslutande lock och skaka tills du har en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Sallad: Riv salladen i grova bitar. Lägg på ett stort fat. Kärna och gröp ur avokadon och skär i grova bitar. Tärna eller halvera tomaten (beroende på storlek). Smula osten. Varva allt på salladen tillsammans med laxnuggets, halverade ägg och finhackad gräslök.
  3. Ringla över dressingen och servera genast med resterande dressing vid sidan av. 

Vet du vad!

Caesarsallad är vanlig i det amerikanska köket, men har faktiskt sina rötter i 1920-talets Mexiko.