Limebasilika lax med fänkål-grapesallad & bakad zucchini

Våra utvalda recept

Limebasilika lax, fänkålgrapesallad & bakad zucchini

4 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 375 g Korshags limebasilikakryddade lax
  • 2 dl turkisk naturell yoghurt 10 %
  • 2 msk god olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 näve basilikablad, till servering

Bakad zucchini

  • ½ zucchini
  • Olivolja
  • 1 stor vitlöksklyfta

Fänkålgrapesallad

  • 1 stånd fänkål
  • 1 blodgrape
  • ½ tsk rosépeppar
  • Salt
  • 2 tsk olivolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Bakad zucchini: Skiva zucchinin ca ½ cm breda skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Krossa vitlöken och fördela över zucchiniskivorna. Ringla olivolja över. Salta. Rosta i ugnen tills börjar få lite färg.
  3. Rör ut yoghurt med olivolja och salt. Ställ åt sidan.
  4. Fänkålgrapesallad: Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor (eller bara skär i bitar om du har bråttom). Strimla fänkålen fint, helst på mandolin. Krama fänkålen med olivolja och salt tills den blir lite mjuk. Mortla rosépeppar och vänd ner i fänkålssalladen tillsammans med grapen.
  5. Bred ut yoghurt över tallrikar. Toppa med zucchiniskivor, därefter fänkålgrapesallad, några basilikablad och limebasilikakryddad varmrökt lax bruten i mindre bitar.

Tips från köket!

Variera rätten genom att välja en annan kryddning på laxen.