Laxwrap med pepparrotscrème & syrad rödlök

Våra utvalda recept

Laxwrap med pepparrotscrème & syrad rödlök

4 personer 15 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 350 g kallrökt skivad lax från Korshags
  • 4 mjuka tunnbröd           
  • 2 dl crème fraiche
  • 2-4 tsk pepparrot
  • 0,5 tsk salt
  • Några varv på svartpepparkvarnen
  • Valfria grönsaker t.ex. sallad, paprikastavar, strimlade sockerärtor, ärtskott och tomat.

 Syrad rödlök

  • 2 stora rödlökar
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

 Gör så här

  1. Börja med att koka upp lagen till löken: vatten, socker & ättika låter du koka några sekunder. Ställ kallt medan du skivar löken tunt. Lägg därefter löken i lagen låt stå och dra.
  2. Vispa upp crème fraiche med en elvisp till krämig konsistens, vänd ner pepparrot efter eget tycke, salt och peppar.
  3. Fördela crème, lax, syrad lök och valfria grönsaker på tunnbröden och rulla ihop.
  4. Klar att servera.

 

Tips från köket!

Att skiva lax: Skiva laxen genom att skära tvärs över fibrerna för att undvika att laxen blir seg och trådig. Börja med att lägga laxsidan med köttsidan uppåt på en skärbräda. Är du högerhänt så placerar du stjärtdelen åt vänster och huvuddelen åt höger. Börja skiva vid huvuddelen, luta knivbladet åt vänster och skär ner och längs med skinnet åt höger.