Laxrulle med citroncrème

Våra utvalda recept

Laxrulle med citroncrème

6-12 personer 20+ minuter Medel Skriv ut

Korshags galet goda laxrullar passar perfekt som förrätt eller på buffébordet. Receptet ger 12 stubbar; som förrätt räcker de till 6 personer, på buffé till 12 personer.

Ingredienser

  • 300 g gravad skivad lax från Korshags

Crunch

  • 2,5 dl panko ströbröd
  • 1 msk torkad fänkål
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk sesamfrö
  • 0,5 msk chiliflakes
  • 100 g smör

Citronkräm

  • Citronzest (ytterskalet)
  • Crème fraiche

Gör så här

  1. Lägg laxen plant på en bit plastfolie (ca 35 x 15 cm) och rulla ihop. Lägg rullen i frysen i ca 30 min.
  2. Gör crunch: Stek panko ströbröd, fänkål, paprikapulver, sesamfrö och chiliflakes i smör på medelstark värme. Låt svalna.
  3. Rulla laxen i crunchet och frys igen i ca 10 min.
  4. Vispa upp crème fraiche med rivet citronskal (zest).
  5. Skär upp laxen i stubbar. Klart att servera.

Tips från köket!

Om crunchen lossar lite när du skär stubbarna så tryck tillbaka den igen.
Det är värt det extra besväret!