Laxrulle med citroncrème
6-12 personer 20+ minuter Medel Skriv ut
Korshags galet goda laxrullar passar perfekt som förrätt eller på buffébordet. Receptet ger 12 stubbar; som förrätt räcker de till 6 personer, på buffé till 12 personer.
Ingredienser
- 300 g gravad skivad lax från Korshags
Crunch
- 2,5 dl panko ströbröd
- 1 msk torkad fänkål
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk sesamfrö
- 0,5 msk chiliflakes
- 100 g smör
Citronkräm
- Citronzest (ytterskalet)
- Crème fraiche
Gör så här
- Lägg laxen plant på en bit plastfolie (ca 35 x 15 cm) och rulla ihop. Lägg rullen i frysen i ca 30 min.
- Gör crunch: Stek panko ströbröd, fänkål, paprikapulver, sesamfrö och chiliflakes i smör på medelstark värme. Låt svalna.
- Rulla laxen i crunchet och frys igen i ca 10 min.
- Vispa upp crème fraiche med rivet citronskal (zest).
- Skär upp laxen i stubbar. Klart att servera.