Laxrulle med citroncrème

Våra utvalda recept

Laxrulle med citroncrème

6-12 personer 20+ minuter Medel Skriv ut

Korshags galet goda laxrullar passar perfekt som förrätt eller på buffébordet. Receptet ger 12 stubbar; som förrätt räcker de till 6 personer, på buffé till 12 personer.

Ingredienser

  • 300 g gravad skivad lax från Korshags

Crunch

  • 2,5 dl panko ströbröd
  • 1 msk torkad fänkål
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk sesamfrö
  • 0,5 msk chiliflakes
  • 100 g smör

Citronkräm

  • Citronzest (ytterskalet)
  • Crème fraiche

Gör så här

  1. Lägg laxen plant på en bit plastfolie (ca 35 x 15 cm) och rulla ihop. Lägg rullen i frysen i ca 30 min.
  2. Gör crunch: Stek panko ströbröd, fänkål, paprikapulver, sesamfrö och chiliflakes i smör på medelstark värme. Låt svalna.
  3. Rulla laxen i crunchet och frys igen i ca 10 min.
  4. Vispa upp crème fraiche med rivet citronskal (zest).
  5. Skär upp laxen i stubbar. Klart att servera.

Tips från köket!

Crunchen ramlar av lite då du skär stubbarna, så det får du trycka tillbaka igen. Det är värt det extra besväret för det blir galet gott.