Laxkorvspasta à la Korshags

Våra utvalda recept

Laxkorvspasta à la Korshags

2 personer 25 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 4 laxkorvar från Korshags, välj Original eller Ört & Vitlök
  • 200 g gnocchi (eller annan pasta)
  • 2 msk smör
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 liten gul lök
  • 10 små cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g färsk spenat
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g parmesanost
  • Färsk timjan alt. persilja
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan. Sätt åt sidan.
  2. Slanta och bryn korvarna gyllenbruna i hälften av matfettet.
  3. Tärna brödet i 1-2 cm tärningar. Bryn brödet krispigt direkt i pannan när korven är klar.
  4. Dela och skiva den gula löken på längden. Dela varje tomat i 4 delar.
  5. Fräs upp resterande matfett (olivoljan och smöret) i pastakastrullen, riv i vitlöken och lägg i den skivade löken. Stek på medelvärme tills mjuka. Salta.
  6. Lägg i spenaten. Rör om så den mjuknar.
  7. Häll i vispgrädden. Riv i parmesanosten. Lägg i pastan. Värm upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera i djupa tallrikar: Pasta, korvslantar, krutonger och cocktailtomater. Garnera med de färska örterna.

Här hittar du fler recept med laxkorv.

 

Tips från köket!

Gnocchi är en pastaliknande klimp av potatis som kommer från de norra delarna av Italien. Vill du testa något nytt, gör din egen gnocchi.