Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Lax Toscana, italiensk rissallad & caprese

4 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 375 g Korshags varmrökt lax Toscana
  • Ev. oliver till servering

Rissallad

  • 4 dl arborioris
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl basilika, finhackad
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 dl mandlar, rostade och grovhackade
  • 30 g ruccola
  • 50 g parmesan, hyvlad (eller grovriven)
  • Salt och svartpeppar

Caprese (tomatsallad)

  • 400 g tomater
  • 2 burrata (eller buffelmozzarella)
  • ½ dl god olivolja
  • 1 näve basilika
  • Salt

Gör så här

  1. Rissallad: Koka riset mjukt i saltat vatten (rör inte för mycket i riset under kokningen!). Låt riset rinna av i en finmaskig sil. Häll över i en stor skål. Låt svalna något och rör sedan ner citronsaft, olivolja, riven eller pressad vitlök och hackad basilika. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd slutligen ner rostade mandlar, hyvlad parmesan och ruccola strax innan servering.  
  2. Caprese: Skär tomaterna i mindre bitar och lägg på ett fat. Bryt burattan i bitar och vänd ner i tomaterna tillsammans med basilika. Ringla över rikligt med olivolja. Krydda med salt.
  3. Servera varmrökt lax Provençale med rissallad, caprese och ev. oliver.

Tips från köket!

Vill du ha mer smak på riset så kan du tillsätta en buljongtärning till kokvattnet.