Lax, sötpotatis fries & coleslaw

Våra utvalda recept

Lax, sötpotatis fries & coleslaw

4 personer 25 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 375 g varmrökt lax från Korshags
  • Sötpotatisfries - färdiga eller gör själv!
  • God majonnäs
  • Lime

Coleslaw

  • 300 g vitkål
  • 300 g rödkål
  • 300 g morötter
  • 1 lime, skal och saft
  • ½ dl naturell yoghurt
  • ½ dl majonnäs
  • 1 litet knippe koriander
  • ½ jalapeno, urkärnad 
  • Salt

Gör så här

  1. Coleslaw: Strimla kål, morötter och chili. Blanda med skal och saft från lime samt salt. Krama salladen och låt stå ca 20 min så att kålen blir mjuk. Rör ner yoghurt, majonnäs, hackad koriander och jalapeno. Smaka av med salt.
  2. Servera cajunkryddad varmrökt lax med friterad eller ugnsbakad sötpotatisfries, god majonnäs och klyftad lime.

Tips från köket!

Ont om tid? Skippa momentet där coleslawn står till sig med limesaft och salt för att bli mjukare.
En genväg som ger en lite krispigare men lika god coleslaw.
Överbliven coleslaw håller sig i kylskåp i ca 5 dagar.