Gurksnittar med laxröra

Våra utvalda recept

Gurksnittar med laxröra

1+ personer 15 minuter Lätt Skriv ut

Det här receptet ingår i Korshags Gott, snabbt & enkelt-meny, ett urval av goda rätter med få ingredienser och minimal insats i köket.

Ingredienser

  • Gurka
  • Varmrökt lax från Korshags
  • Majonnäs
  • Wasabi

Ev. gräslök och sesamfrö

Gör så här

  1. Skär gurkan i ca 0,5 cm breda skivor.
  2. Gör en laxröra på varmrökt lax, majonnäs och wasabi. Börja med lite majonnäs och wasabi, och testa dig fram till vilken konsistens resp. styrka du vill ha på röran.
  3. Lägg röran på gurkskivorna.
  4. Strössla ev. hackad gräslök och svarta sesamfrön över gurksnittarna.
Tips från köket!

Tänker du servera snittarna som "finger food" så gör gurkskivorna lite tjockare för att de ska bli enklare att hantera.