Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Fish taco - Lax Caribbean, mangoavokadosalsa & kokossambal

4 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

Korshags fish taco. Ny fredagsfavorit?

Ingredienser

  • 375 g Korshags varmrökt lax Carribean
  • Tortillabröd
  • Krispig sallad
  • God majonnäs
  • Koriander

Mangoavokadosalsa

  • 1 mogen mango, tärnad
  • ½ gurka, tärnad
  • 2 avokado, urkärnade och tärnade
  • ½ chili, finhackad
  • 1 stor lime, saften (ca 1,5-2 msk)
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl koriander, finhackad
  • Salt

Kokossambal

  • 1 dl sambal oelek
  • 1 dl riven kokos
  • ½ dl koriander, finhackad
  • ½ lime, saften
  • 1 nypa salt
  • 1 schalottenlök, finhackad

Picklad lök

  • 2 bananschalottenlökar
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ½ dl socker
  • ¾ dl vatten
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Picklad lök: Koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig. Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.
  2. Kokossambal: Blanda alla ingredienser. Häll i väl rengjord burk. Blir det kokos sambal över håller det i kylskåp i minst 1 vecka.
  3. Mangoavokadosalsa: Blanda alla ingredienser utom avokadon. Smaka av med salt. Vänd ner avokadon och blanda försiktigt så att inte salsan blir för mosig.
  4. Värm tortillabröden. Bred lite majo på. Toppa med sallad, salsa, kokossambal, varmrökt lax Caribbean bruten i bitar, lite mer koriander och picklad lök.
Tips från köket!

Blir det kokossambal över så håller den sig fin i kylskåp i minst 1 vecka.