Cajunkryddad varmrökt lax med sötpotatis fries och coleslaw

Våra utvalda recept

Cajunlax, sötpotatis fries & coleslaw

4 personer 25 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 375 g Korshags cajunkryddade lax
  • Sötpotatisfries - färdiga eller gör själv!
  • God majonnäs
  • Lime

Coleslaw

  • 300 g vitkål
  • 300 g rödkål
  • 300 g morötter
  • 1 lime, skal och saft
  • ½ dl naturell yoghurt
  • ½ dl majonnäs
  • 1 litet knippe koriander
  • ½ jalapeno, urkärnad 
  • Salt

Gör så här

  1. Coleslaw: Strimla kål, morötter och chili. Blanda med skal och saft från lime samt salt. Krama salladen och låt stå ca 20 min så att kålen blir mjuk. Rör ner yoghurt, majonnäs, hackad koriander och jalapeno. Smaka av med salt.
  2. Servera cajunkryddad varmrökt lax med friterad eller ugnsbakad sötpotatisfries, god majonnäs och klyftad lime.

Tips från köket!

Ont om tid? Coleslawn går utmärkt att blanda samman utan att den får stå till sig med limesaft och salt. Då får du en lite krispigare coleslaw. Överbliven coleslaw klarar sig i kylskåp i ca 5 dagar.