En stolt historia - Korshags

En stolt historia

1937

Familjen påbörjar livet i fiskbranschen när Ragnar och Maja-Lisa tar över Fiskhallen i Falkenberg.

1960

Sonen, Per-Arne, börjar arbeta som springpojke i Fiskhallen.

1965

Per-Arne fyller 20 år och entreprenörsandan börjar gro. Inspirerad av en bok om hobbyrökning bygger han sitt första ”minirökeri” i form av ett ombyggt kylskåp. Under några år experimenterar han fritt i rökskåpet som står placerat i föräldrarnas trädgård i ett villakvarter i Falkenberg. Framgångarna varierar och emellanåt stod eldslågorna höga i skyn. En stor portion envishet och viljan att lyckas tog honom vidare och resultatet blev så småningom bättre och bättre.

1975

Per-Arne köper tillsammans med sin fru Gunnel Stenbergs Laxrökeri och satsar helhjärtat på fiskrökning. Semestrarna går till Danmark och Bornholm för att besöka och studera andra rökerier.

1980

Produktionen har vuxit sig för stor för att få fortsätta inne i centrala Falkenberg och det gamla rökhuset fraktas till en industritomt strax utanför stan. Fabriken byggs och Per-Arne och Gunnel grundar därmed Falkenbergs Laxrökeri.

1987

Året då 3e generationens fiskhandlare och 2a generationens fiskrökare kommer in i branschen. Niklas sommarjobbar första gången 1987 och Pernilla 1989.

1995

Guiness rekord – Per-Arne blir världsmästare i filetering genom att filea 1 ton lax - 285 laxar - på 47 minuter. Hittills har ingen vågat utmana honom!

2009

Niklas blir VD och huvudägare. Per-Arne och Niklas utses till Årets företagare i Falkenberg och Halland.

2011

Vi får prestigeuppdraget att leverera till det brittiska varuhuset Harrods. Den största utbyggnaden i företagets historia görs. 

2012
Korshags börjar leverera till brittiska Ocado och vi visar därmed att vi klarar e-handels höga krav på snabba och säkra leveranser.  

2013

Vi börjar samarbeta med stjärnkrogarna Operakällaren och Sjömagasinet.

2014

Företaget byter namn från Falkenbergs Lax till Korshags och gör en omprofilering av varumärket. Fyra månader efter namnbytet utses Korshags till Årets marknadsförare i Halland.

2015

Korshags butik - som ligger i direkt anslutning till fabriken - blir först i Halland med en MSC-certifierad fiskdisk.

2017

Sortimentet breddas med ekologisk KRAV-märkt lax.

2021

Laxsortimentet blir 100% miljömärkt när företaget gör en total övergång till miljömärkt laxråvara. Numera är alla laxprodukter antingen ASC-märkta eller ekologisk KRAV-märkta.