En stolt historia - Korshags

En stolt historia

1937

Familjen påbörjar livet i fiskbranschen när Ragnar och Maja-Lisa tar över Fiskhallen i Falkenberg.

1960

Sonen, Per-Arne, börjar arbeta som springpojke i Fiskhallen.

1965

Per-Arne fyller 20 år och entreprenörsandan börjar gro. Inspirerad av en bok om hobbyrökning bygger han sitt första ”minirökeri” i form av ett ombyggt kylskåp. Under några år experimenterar han fritt i rökskåpet som står placerat i föräldrarnas trädgård i ett villakvarter i Falkenberg. Framgångarna varierar och emellanåt stod eldslågorna höga i skyn. En stor portion envishet och viljan att lyckas tog honom vidare och resultatet blev så småningom bättre och bättre.

1975

Per-Arne köper tillsammans med sin fru Gunnel Stenbergs Laxrökeri och satsar helhjärtat på fiskrökning. Semestrarna går till Danmark och Bornholm för att besöka och studera andra rökerier.

1980

Produktionen har vuxit sig för stor för att få fortsätta inne i centrala Falkenberg och det gamla rökhuset fraktas till en industritomt och fabriken byggs. Per-Arne och Gunnel grundar Falkenbergs Laxrökeri.

1987

Gunnel och Per-Arnes son Niklas sommarjobbar för första gången på laxrökeriet. Två år senare kommer även dottern Pernilla in i branschen.

1995

Guiness rekord – Per-Arne blir världsmästare i filetering genom att filea 1 ton lax (285 laxar) på 47 minuter. Hittills har ingen vågat utmana honom!

2009

Niklas blir VD och huvudägare. Per-Arne och Niklas utses till Årets företagare i Falkenberg och Halland.

2011

Den största utbyggnaden i företagets historia görs. Börjar leverera till det anrika brittiska varuhuset Harrods och året därefter till det brittiska e-handelsbolaget Ocado.

2013

Vi börjar samarbeta med stjärnkrogarna Operakällaren och Sjömagasinet.

2014

Företaget byter namn från Falkenbergs Laxrökeri AB till Korshags Food AB och gör en omprofilering av varumärket. Fyra månader efter namnbytet utses Korshags till Årets marknadsförare i Halland.

2015

Korshags butik blir först i Halland med en MSC-certifierad fiskdisk.

2017

Sortimentet breddas med ekologisk kravmärkt lax.