Om oss - Korshags

Om Korshags

Korshags är ett familjeföretag med en tro på godare mat från havet. Per-Arne Korshag började experimentera med att röka fisk i ett litet hembyggt rökskåp i sina föräldrars trädgård i ett villakvarter i Falkenberg på 1960-talet. Idag röker och gravar vi fortfarande fisk på traditionellt sätt i vår fabrik som ligger 2 km från trädgården där allt började. Här kan du kika in i vår fabrik.

Rökt och gravad fisk. Riktigt bra råvaror som pinfärsk lax och MSC-märkt sill och makrill är grunden i verksamheten. Utöver rökt och gravad lax, rökt makrill och rökt sill erbjuder vi även bl.a. såser och röror. För oss är det självklart att våra produkter baseras på de allra bästa råvarorna och att all produktion sker lokalt i Falkenberg. Våra produkter ska vara enkla att tillreda och lätta att tycka om. Korshags produkter säljs via dagligvaruhandeln, e-handel, restaurang-/storköksgrossister och fiskhamnsgrossister.

Godare mat från havet. Vår ambition är att genom inspiration och äkta matglädje få fler att äta godare mat från havet. Godare mat syftar inte bara på de allra bästa råvarorna och en godare smak, utan även på hållbarhet då vi strävar efter att driva vår verksamhet på ett så hållbart sätt som möjligt.

Frågor & svar  Kontakta oss

Odlad Lax

Vår syn på kvalitet

De bästa råvarorna och ett kvalitetstänk som genomsyrar allt. 

Historia

En stolt historia

Familjen har varit i fiskbranschen sedan 1937 och rökt fisk sedan 1965.

 

Om Korshags Gravat

Fågor & svar

Omega-3, MSC, går det att frysa in, fulltrimmad, loin, pre rigor…

Om Korshags PK NK

Att röka fisk är ett hantverk

Vi röker fisk med färskflisad halländsk alved och enbär.