Korshags - ett familjeföretag med en stolt historia
Allt började med en nyfiken tjugoåring som byggde en hobbyrök av ett trasigt kylskåp och började röka fisk i sina föräldrars trädgård.
Drygt 50 år efter de första trevande experimenten med fiskrökning är Korshags idag ett av de främsta rökerierna i Sverige. Fabriken ligger 2 km från villakvarteret där allt började och vi röker fortfarande fisk på traditionellt vis, med färskflisad alved och enbär, och gravar laxen för hand enligt familjens originalrecept. Här kan du kika in i vår fabrik.
Råvaror av bästa kvalitet
Riktigt bra råvaror som pinfärsk hållbart odlad lax, handfilead makrill och miljömärkt sill är grunden i verksamheten. Ett gediget hantverk, otaliga provsmakningar och fokus på de små detaljerna som gör skillnad är självklart för oss, precis som att all produktion sker lokalt i Falkenberg. Vårt mål är att våra produkter ska vara lika enkla att tillaga som lätta att tycka om.
Godare mat från havet
Vår ambition är att genom inspiration och äkta matglädje få fler att välja godare mat från havet. Godare mat syftar inte bara på riktigt bra råvaror och god smak, utan även på hållbarhet. Vår ambition är att driva verksamheten så hållbart som möjligt.
Frågor & svar Kontakta oss