Om oss - Korshags

Om Korshags

Korshags - i grunden ett familjeföretag

Allt började med en nyfiken tjugoåring som byggde en hobbyrök av ett trasigt kylskåp och började röka fisk i sina föräldrars trädgård. 

Drygt 50 år efter de första trevande experimenten med fiskrökning är Korshags idag ett av de främsta rökerierna i Sverige. Fabriken ligger 2 km från villakvarteret där allt började och vi röker fortfarande fisk på traditionellt vis, med färskflisad alved och enbär, och gravar laxen för hand enligt familjens originalrecept. Här kan du kika in i vår fabrik.

Råvaror av bästa kvalitet

Riktigt bra råvaror som pinfärsk hållbart odlad lax och handfilead makrill är grunden i verksamheten. Ett gediget hantverk, otaliga provsmakningar och fokus på de små detaljerna som gör skillnad är självklart för oss, precis som att all produktion sker lokalt i Falkenberg. Vårt mål är att våra produkter ska vara lika enkla att tillaga som lätta att tycka om.

Godare mat från havet

Vår ambition är att genom inspiration och äkta matglädje få fler att välja godare mat från havet. Godare mat syftar inte bara på riktigt bra råvaror och god smak, utan även på hållbarhet. Vår ambition är att driva verksamheten så hållbart som möjligt.

Frågor & svar  Kontakta oss

Odlad Lax

Råvaror av premiumkvalitet

Vi satsar medvetet på hög kvalitet och har en stor kärlek till de små detaljerna som gör skillnad.

Om Korshags PK NK

En stolt historia

Korshags är i grunden ett familjeföretag som idag ägs och drivs av syskonen Niklas och Pernilla Korshag tillsammans med Ocean Collective.

Om Korshags Gravat

Frågor & svar

Var kommer laxen ifrån? Var producerar ni? Premiumkvalitet, vad är det? Hur ser ni på hållbarhet? Vad är skillnaden på varmrökt och kallrökt? ...Engelsk Smoke

Att röka fisk är ett hantverk

Den karaktäristiska goda Korshags-smaken kommer från helt naturliga aromer. Vi röker fisk med färskflisad halländsk alved och enbär.