Korshags - Godare mat från havet

100% miljömärkt lax

Äntligen - 100% miljömärkt lax

Nu uppgraderar vi laxportföljen till att bli 100% miljömärkt. Hållbart odlad lax, förädlad på traditionellt vis lokalt hos oss i Falkenberg, erbjuds nu både slutkonsument och restaurangkund.

Förändringen innebär att Korshags ersätter alla befintliga laxprodukter – såväl konsumentpackade för butik som grossistpackade för restaurang och manuell disk – med miljömärkta alternativ.

Vi gör detta för att vi tror på Godare mat från havet. ”Godare mat” syftar inte bara på riktigt bra råvaror och god smak, utan även på hållbarhet. Vår ambition är att driva vår verksamhet så hållbart som möjligt.

Sedan 2017 erbjuder vi KRAV-märkt, ekologiskt odlad lax, vilket vi nu kompletterar med ASC-märkt lax. Två hållbarhetsmärkningar som gör det enkelt att välja rätt.


 

Fakta ASC-märkt lax:

✓ ASC är en internationell hållbarhetsmärkning för odlad fisk och skaldjur

✓ ASC granskar odlingarna för att säkerställa att fisken produceras på ett ansvarsfullt, miljömässigt hållbart och socialt hållbart sätt, t.ex. vad gäller rening av vattnet, bevarande av vattenresurser, val av djurfoder, användning av kemikalier etc

Korshags lax:

✓ Hållbart odlad – miljömärkt ASC eller KRAV
✓ Nyckelhålsmärkt ✓ Rik på Omega3, D-vitamin, protein
✓ Laxen levereras färsk till oss i Falkenberg – har inte varit fryst
✓ Premiumkvalitet – pinfärsk och fulltrimmad – utan hinnor och bukfett
✓ Salmo Salar ✓ Odlad i Norge
✓ Förädlad på traditionellt vis i Falkenberg – genuint hantverkskunnande, korta transporter