Varmrökt sik i pitabröd med ansjovis- & äppelsås

Våra utvalda recept

Varmrökt sik i pitabröd med ansjovis- & äppelsås

4 personer 20 minuter Lätt Skriv ut

Nyfiken på sik? Testa Korshags varmrökta sik i pitabröd. Lätt att göra. Gott att ha med som utflyktsmat.

Ingredienser

  • Ca 450 g varmrökt hel sik från Korshags
  • 4 valfria bröd, t ex pita eller tunnbröd
  • 1 knippe sallad, t ex roman
  • Valfria grönsaker; t ex tomat, sockerärtor och extra rödlök  

Röra

  • 1 liten burk ansjovis
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 litet smakrikt äpple
  • 0,5 dl kapris
  • 1 knippe dill
  • 1,5 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen.
  2. Rensa siken fri från ben.
  3. Fyll brödet med sallad, sik och toppa med ansjovisröran.
  4. Servera med dina favoritgrönsaker.

Tips från köket!

Testa att lägga röran på ”kockens klassiska favoritköksmacka”: Lägg röran tillsammans med tunt skivad kokt färskpotatis på knäckebröd. Toppa med vad kylskåpet erbjuder.