Rågbröd med krämig äggröra, ost och laxnuggets

Våra utvalda recept

Rågbröd med krämig äggröra, ost och laxnuggets

4-8 personer 15 minuter Lätt Skriv ut

Receptet är anpassat för 4 större mackor eller 8 mindre kanapéer.

Ingredienser

  • 50 g varmrökta laxnuggets från Korshags
  • 6 ägg
  • 1 dl grädde
  • 25 g smör
  • Salt
  • 4 stora skivor rågbröd
  • 25 g smakrik ost, t.ex. Västerbotten eller lagrad prästost, riven
  • 1 dl finriven gräslök

Gör så här

  1. Blanda ägg, grädde och smör i en kastrull. Tillaga under omrörning på låg värme tills äggröran börjar bli lite krämig men fortfarande är ganska lös. Ta bort kastrullen från värmen och rör om tills äggröran är helt krämig tack vare eftervärme. Smaka av med salt.
  2. Finhacka laxnuggets.
  3. Lägg upp äggröran på rågbrödet. Toppa med riven ost och gräslök. Avsluta med den finhackade laxen. Servera som små kanapéer eller varför inte som en brunchmacka?

Tips från köket!

Passar perfekt till brunch. Bjud hem vännerna till helgen!