Laxkorv i bröd med räkor, rom & syrad fänkål

Våra utvalda recept

Laxkorv i bröd med räkor, rom & syrad fänkål

2 personer 20 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 4 laxkorvar från Korshags, välj Original eller Ört & Vitlök
  • Korvbröd
  • Färska räkor
  • Regnbågsrom
  • Dill för dekoration
  • Majonnäs

Syrad fänkål

  • 1-2 färska fänkålsstånd
  • 1-2 msk vitvins- eller äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Grilla korven på medelstark värme 3-5 min/sida.
  2. Syrad fänkål: Tvätta fänkålen. Ansa det grövsta av stammarna. Skiva i millimetertunna skivor på mandolin. Blanda samtliga ingredienser till den syrade fänkålen. Låt stå i 10-20 minuter så att fänkålen mjuknar något.
  3. Servera korven i korvbröd toppad med syrad fänkål och rikligt med räkor och rom.
  4. Garnera med dill och en klick majonnäs bredvid.

Här hittar du fler recept med laxkorv.

Tips från köket!

En mandolin är ett litet, praktiskt köksredskap som hjälper dig att lätt skiva eller strimla potatis, grönsaker och frukt.