Laxkorv, sparris & ljummen tomatvinegrette

Våra utvalda recept

Laxkorv, sparris & ljummen tomatvinegrette

2-4 personer 20 minuter Lätt Skriv ut

Som förrätt räcker receptet till 4 personer och som huvudrätt till 2 personer.

Ingredienser

  • 4 laxkorvar från Korshags, välj Original eller Ört & Vitlök
  • 2 stora kvisttomater
  • 50 g lagrad parmesan
  • 1-2 msk hackade örter (persilja, timjan, basilika, oregano etc), gärna färska
  • 1 knippa grön färsk sparris
  • 2-4 msk olivolja
  • 1-2 msk äppelcidervinäger
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och dela tomaterna i fyra klyftor vardera. Ta bort kärnorna. Dela i ½ cm strimlor.
  2. Riv parmesanosten grovt. Hacka örterna.
  3. Bryt bort de grova ändarna av sparrisen. Koka sparrisen i 2 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Stek korven gyllenbrun i hälften av oljan. Ställ åt sidan. Håll varma.
  5. Häll resten av oljan i stekpannan. Hetta upp. Lägg i tomatstrimlorna, vänd ett par gånger. Tillsätt vinägern. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt örterna. Blanda.
  6. Lägg upp sparris och korv på tallrikar. Skeda över tomaterna och dressingen i pannan. Strö den grovrivna osten över.

Här hittar du fler recept med laxkorv.

 

Tips från köket!

Vet du att grön och vit sparris är samma sort? Skillnaden är att de odlas på olika vis. Den vita täcks över och växer utan ljus. Den gröna får se solen och blir härligt grön.