Laxkorv, rotselleri & valnötssallad

Våra utvalda recept

Laxkorv, rotselleri & valnötssallad

2-4 personer 20 minuter Lätt Skriv ut

Laxkorv med rotselleri och valnötssallad är Korshags variant av Waldorfsallad. Som förrätt räcker receptet till 4 personer och som huvudrätt till 2 personer.

Ingredienser

  • 4 laxkorvar från Korshags, välj Original eller Ört & Vitlök
  • 4 hg rotselleri (skalad/ansad vikt)
  • 2 hg morot
  • 50 g valnötter
  • 2-4 msk Korshags Halmstad Senap, Original
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g lax-, forell- eller stenbitsrom
  • Färska örter, valfria

Dressing

  • 2-4 msk pressad citron
  • 2-4 msk rapsolja
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och ansa rotsellerin. Skala morötterna.
  2. Riv morot och selleri grovt.
  3. Dressing: Rör samman citronjuice och rapsolja. Smaka av med salt och peppar. Dressa grönsakerna.
  4. Hacka valnötterna grovt. Rosta dem eventuellt.
  5. Vispa samman senap och gräddfil.
  6. Hacka de valfria örterna grovt.
  7. Bryn korven hastigt i stekpanna eller grilla den.
  8. Lägg upp korven på en tallrik. Toppa med grönsaker, stenbitsrom, senapssås, valnötter och örter.

Här hittar du fler recept med laxkorv.

 

Tips från köket!

Waldorfsalladen började serveras på Waldorf Hotel i New York i slutet av 1800-talet. En klassisk Waldorf sallad är gjord på selleri, äpple och valnötter. Passar bra till rökt lax.