Laxkorv, råstekt fänkål, lök & pepparrotscrème

Våra utvalda recept

Laxkorv, råstekt fänkål, lök & pepparrotscrème

2-4 personer 20 minuter Lätt Skriv ut

Som förrätt räcker receptet till 4 personer och som huvudrätt till 2 personer.

Ingredienser

  • 4 laxkorvar från Korshags, välj Original eller Ört & Vitlök
  • 2 stånd färsk fänkål
  • 1 supersolo vitlök
  • 2-3 sticklökar
  • 100 g färskost naturell
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Salt, vitpeppar, ev. örter

Gör så här

  1. Ansa bort det grövsta av stjälkarna på fänkålen. Skiva fänkåle tung på längden; gärna på mandolin.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Ansa och skär sticklökarna i fina skivor.
  3. Blanda färskosten med pepparroten. Smaka av med salt.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn korvarna i smör/olivolja. Lägg åt sidan och håll varma.
  5. Använd samma stekpanna utan att torka ur, tillsätt lite mer olja och hetta upp ordentligt. Lägg i fänkål, vitlök och sticklök. Bryn snabbt, avsluta med en klick smör. Salta och peppra.
  6. Lägg upp korven på tallrikar. Toppa med fänkåls- och lökblandningen. Lägg en klick färskoströra bredvid och strössla ev. över färska örter.

Här hittar du fler recept med laxkorv.

 

Tips från köket!

Supersolo vitlök är en kinesisk vitlök som består av en enda rund klyfta. Den används på samma sätt som vanlig vitlök och är något mildare i smaken.