Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Lax Provençale, Pommes Anna & dragonmajonnäs

4 personer 60 minuter Medel Skriv ut

Ingredienser

  • 375 g Korshags varmrökt lax Provençale
  • 300 g haricots verts
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 25 g smör
  • Salt

Pommes Anna

  • 1 kg fast potatis
  • 175 g smör
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • Salt och nymalen svartpeppar

Dragonmajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka fransk dragon
  • 1 knippe persilja
  • ½ citron, saften
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk Dijonsenap
  • Salt och nymalen svartpeppar

 Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Pommes Anna: Smält smöret tillsammans med krossade vitlöksklyftor i kastrull. Låt stå när du förbereder potatisen.
  3. Skiva potatisen tunt och varva i en form (som en blomma om du vill eller bara som en gratäng), salta mellan varven. Lyft upp vitlöksklyftorna från smöret och ringla smöret över potatisen. Baka i mitten av ugnen 30-40 min tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  4. Dragonmajonnäs: Mixa samman alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå 30 min innan servering.  
  5. Ansa bönorna. Koka dem någon minut i saltat vatten tills de är al dente. Häll av vattnet. Lägg ner en klick smör och riven vitlök. Smaka av med salt.
  6. Servera varmrökt lax Provençale med varma haricots verts, Pommes Anna och dragonmajonnäs.

Tips från köket!

För extra stilpoäng, varva den tunt skivade potatisen i form av en blomma.