Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Lax Caribbean med mango-avokadosalsa & kokos sambal

4 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

Ny fredagsfavorit?

Ingredienser

  • 375 g varmrökt lax Carribean från Korshags
  • Tortillabröd
  • Krispig sallad
  • God majonnäs
  • Koriander

Mango- och avokadosalsa

  • 1 mogen mango, tärnad
  • ½ gurka, tärnad
  • 2 avokado, urkärnad och tärnad
  • ½ chili, finhackad
  • Saft från 1 stor lime (ca 1,5-2 msk)
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finhackad koriander
  • Salt

Kokos sambal

  • 1 dl sambal oelek
  • 1 dl riven kokos
  • ½ dl koriander, finhackad
  • Saft från ½ lime
  • 1 nypa salt
  • 1 schalottenlök, finhackad

Picklad lök

  • 2 bananschalottenlökar
  • ½ dl äpplecidervinäger
  • ½ dl socker
  • ¾ dl vatten
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Picklad lök: Koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig. Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.
  2. Kokos sambal: Blanda samman alla ingredienser och häll på väl rengjord burk. Blir det kokos sambal över håller det i kylskåp i minst 1 vecka.
  3. Mango- och avokadosalsa: Blanda alla ingredienser utom avokadon och blanda runt noga. Smaka av med salt. Avsluta med att vända ner avokadon och blanda försiktigt så att inte salsan blir för mosig.
  4. Värm tortillabröden, bred lite majonnäs på och toppa med sallad, salsa, kokos sambal, varmrökt lax Caribbean bruten i bitar, lite mer koriander och picklad lök.
Tips från köket!

Blir det kokos sambal över så håller den sig fin i kylskåp i minst 1 vecka.