Grillad laxkorv, rostad potatis & Mojo Rojo

Våra utvalda recept

Grillad laxkorv, rostad potatis & Mojo Rojo

2 personer 15+40 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 4 laxkorvar från Korshags, välj Original eller Ört & Vitlök
  • 500 g potatis
  • 2 msk + 0,5 dl matolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och vitpeppar
  • Persilja för garnering

Mojo Rojo

  • 400 g röda tomater
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 4 vitlöksklyftor
  • 150 g grillad paprika i olja
  • 1 tsk spiskummin
  • ½-1 krm cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl olivolja

Gör så här

  1. Grilla korven på medelstark värme 3-5 min/sida.
  2. Klyfta varje potatis i fyra delar. Skölj i varmt vatten, torka. Blanda potatisen med olja, vitlök, timjan, salt och peppar. Kör i ugnen (gärna varmluft) i 30-40 min tills potatisen är mjuk och gyllene. Salta mer vid behov.
  3. Mojo Rojo: Skär ingredienserna i mindre bitar. Lägg i mixer och kör till en jämn puré. Krydda. Droppa i oljan med mixern gående tills såsen blivit slät.

Här hittar du fler recept med laxkorv.

Tips från köket!

Cayennepeppar är inte en pepparsort utan en typ av chili som växer på låga buskar. Cayennepeppar tillhör Capsicumsläktet, vilken även bland annat paprika, spansk peppar och chili gör. Populär krydda för att höja hettan i allt från såser och soppor till skaldjurs- och fiskgrytor och köttgrytor.