Varmrökt sik från Korshags

Varmrökt sik

Traditionellt varmrökt med färskflisad alved och enbär. Hel.
__________________

Ingredienser: Sik (Coregonus Clupeaformis), salt
Sik av premiumkvalitet. Fångad i Lake Michigan och rökt i Falkenberg.

Nyckelhålsmärkt. 

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 550 kJ/130 kcal. Fett 3,2 (varav: mättat fett 0,8, enkelomättat fett 1,3, fleromättat fett 0,8). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter 0,1). Protein 24,8. Salt 2,0.

Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Fångad i Lake Michigan. Fångstmetod trålad
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige
__________________

Serveringstips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min) som huvudrätt med sås, blandsallad och/eller potatis. I ett pitabröd med ansjovis- och äppelsås. Såser som passar är Korshags Romsås eller en sås på färska örter. För fler recept klicka här.

Skriv ut