Rökt makrillfilé från Korshags

Varmrökt makrillfilé

Traditionellt varmrökt med färskflisad alved. Stora och fina, handfileade makrillfiléer.
- Naturell eller kryddad (svartpeppar, vitlök, dill, citronpeppar, jäger)
- Konsument- eller grossistförpackning
___________________

Ingredienser: Makrillfilé (scomber Scombrus), salt
Makrill av premiumkvalitet. Vildfångad från ett fiske utanför Shetlandsöarna, handfilead i Danmark, enkelfryst och rökt i Falkenberg.

Nyckelhålsmärkt.
E-nummerfri
(alla kryddningar med undantag av Citronpeppar).

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 1000 kJ/240 kcal. Fett 17,8 (varav: mättat fett 5,1, enkelomättat fett 5,8, fleromättat fett 5,1). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,5). Protein 20,9. Salt 1,7. Beroende på kryddning kan salthalten skilja sig åt.

Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet: Obruten förpackning 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Fångad utanför Shetlandsöarna. Handfilead i Danmark. Fångstzon 27 (Nordsjön), sub area IVa. Fångstmetod trålad
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 
___________________

Serveringstips: Färdig att servera. Gott som smörrebröd på ett råg- eller knäckebröd med smaksatt färskost eller majonnäs. knäckemacka. Med potatismos. Passar bra till ägg och spenat i olika former. För fler recept klicka här. 

Skriv ut