Traditionellt varmrökt med färskflisad alved. Stora och fina, handfileade makrillfiléer.
- Naturell eller kryddad (svartpeppar, vitlök, dill, citronpeppar, jäger)
- Konsument- eller grossistförpackning
___________________
Ingredienser: Makrillfilé (scomber Scombrus), salt
Makrill av premiumkvalitet. Vildfångad från ett fiske utanför Shetlandsöarna, handfilead i Danmark, enkelfryst och rökt i Falkenberg.
Nyckelhålsmärkt.
E-nummerfri (alla kryddningar med undantag av Citronpeppar).
Näringsvärde gram per 100 g: Energi 1000 kJ/240 kcal. Fett 17,8 (varav: mättat fett 5,1, enkelomättat fett 5,8, fleromättat fett 5,1). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,5). Protein 20,9. Salt 1,7. Beroende på kryddning kan salthalten skilja sig åt.
Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet: Obruten förpackning 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Fångad utanför Shetlandsöarna. Handfilead i Danmark. Fångstzon 27 (Nordsjön), sub area IVa. Fångstmetod trålad
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige
___________________
Serveringstips: Färdig att servera. Gott som smörrebröd på ett råg- eller knäckebröd med smaksatt färskost eller majonnäs. knäckemacka. Med potatismos. Passar bra till ägg och spenat i olika former. För fler recept klicka här.
Skriv ut