Rökt hel makrill från Korshags

Varmrökt hel makrill (MSC)

Traditionellt varmrökt med färskflisad alved.

Makrill av premiumkvalitet. Vildfångad utanför Shetlandsöarna, enkelfryst och rökt i Falkenberg. Nyckelhålsmärkt. MSC-certfierat fiske.

Serveringstips: Färdig att servera. Klassiska tillbehör är spenat och ägghalvor. Gott i en röra blandad med färska örter på ett råg- eller knäckebröd. Till potatissallad och grönsallad med äpple. Med kokt potatis, skirat smör, färskriven pepparrot och ångade morötter. För fler recept klicka här.

Ingredienser: Makrill (Scomber Scombrus), salt

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 1000 kJ/240 kcal. Fett 17,8 (varav: mättat fett 5,1, enkelomättat fett 5,8, fleromättat fett 5,1). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,5). Protein 20,9. Salt 1,7.

Kylvara: 0 till +4¤C
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Fångad utanför Shetlandsöarna. Fångstzon 27 (Nordsjön), sub area IVa. Fångstmetod trålad
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut