Najadlax från Korshags

Najadlax (gravad & kallrökt)

Först gravad, sen kallrökt. Laxen gravas enligt familjens originalrecept från 1940-talet och röks med färskflisad alved och enbär. Kombinationen av sälta och sötma ger en unik smak. Som kallrökt lax i konsistensen, men med en antydan av peppar och dill i smaken.
- Skivad
- Konsument- eller grossistförpackning
- Konventionellt odlad
___________________

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt, socker, dill, vitpeppar
Lax av premiumkvalitet. Levereras pinfärsk och fulltrimmad (D-trim) från Norge, färskgravas för hand och kallröks i Falkenberg.

Nyckelhålsmärkt.
E-nummerfri.

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 730 kJ/170 kcal. Fett 8,8 (varav: mättat fett 1,4, enkelomättat fett 4,7, fleromättat fett 2,7). Kolhydrat 3,4 (varav: sockerarter 1,8). Protein 20,2. Salt 3,0.

Kylvara: 0 till +4¤C. Går att frysa (ät inom 3 månader).
Hållbarhet: Obruten förpackning 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Förpackningen sorteras som mjukplast, plattan som kartong
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 
___________________

Serveringtips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min). Passar perfekt med Korshags Hovmästarsås. Gott med pepparrotskräm på grovt bröd. I bagel/surdegsbröd med Philadelphiaost. Skär i bitar och mixa i pastasås. Tapasrätter. Till äggröra. Laxsnurror med pepparrotskräm. För ett matigare alternativ, servera med dillstuvad potatis. Recept för kallrökt och gravad lax passar även för najadlax. För fler recept klicka här.

Skriv ut