Najadlax från Korshags

Najadlax (gravad & kallrökt)

Först gravad, sen kallrökt. Laxen gravas enligt familjens originalrecept från 1940-talet och röks med färskflisad alved och enbär. Kombinationen av sälta och sötma ger en unik smak. Som kallrökt lax i konsistensen, men med en antydan av peppar och dill i smaken.
___________________

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt, socker, dill, vitpeppar
Lax av premiumkvalitet. Levereras pinfärsk och fulltrimmad (D-trim) från Norge, färskgravas för hand och kallröks i Falkenberg.

Nyckelhålsmärkt.

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 730 kJ/170 kcal. Fett 8,8 (varav: mättat fett 1,4, enkelomättat fett 4,7, fleromättat fett 2,7). Kolhydrat 3,4 (varav: sockerarter 1,8). Protein 20,2. Salt 3,0.

Kylvara: 0 till +4¤C. Går att frysa (ät inom 3 månader).
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 
___________________

Serveringtips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min). Passar perfekt med Korshags Hovmästarsås. Gott på grovt bröd. I bagel eller på surdegsbröd med Philadelphiaost. Skär i bitar och mixa i pastasås. Laxsnurror med pepparrotskräm gjord på färskost. Till äggröra. För ett matigare alternativ, servera med dillstuvad potatis. Recept för kallrökt och gravad lax passar även för najadlax. För fler recept klicka här.

 

 

Skriv ut