Jungfrulax från Korshags

Jungfrulax (gravad & varmrökt)

Först gravad, sen varmrökt. Laxen gravas enligt familjens originalrecept från 1940-talet och varmröks med färskflisad alved och enbär. Kombinationen av sälta och sötma ger en unik smak. Som varmrökt lax i konsistensen, men sockret från gravningen gör den extra saftig.
___________________

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt, socker, dill, vitpeppar
Lax av premiumkvalitet. Levereras pinfärsk och fulltrimmad (D-trim) från Norge, färskgravas för hand och varmröks i Falkenberg.

Nyckelhålsmärkt. 

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 706 kJ/160 kcal. Fett 8,7 (varav: mättat fett 1,8, enkelomättat fett 3,6, fleromättat fett 2,4). Kolhydrat 2,8 (varav: sockerarter). Protein 22,2. Salt 2,5.

Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 
___________________

Serveringtips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min) som huvudrätt med en god sallad, pressad potatis, matvete eller bulgur. Passar bra med Korshags Romsås eller en sås på färska örter. Enkelt och gott i sallader eller pastarätter. Går bra att grilla (med skinnet nedåt) och servera med lite marinerade grillade vår- och sommarprimörer. Recept för varmrökt lax passar lika bra för jungfrulax. Vad sägs om Lax med hummus, libabröd och mynta-salsaFör fler recept klicka här.

Skriv ut