Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Grön pasta med varmrökt lax, fänkål och sparris

4 personer 20 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 400 g varmrökt lax från Korshags
  • 500 g god pasta, t.ex. bucatini eller linguini
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 liten fänkål
  • 1,5 dl valfri pesto
  • Riven peccorino

 Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Bryt eller skär av ändarna på sparrisen och skär resten i mindre bitar. Dela fänkålen på mitten och strimla halvorna mycket fint. Strimla lök och vitlök fint. Fräs lök, vitlök och fänkål i olivolja. När löken och fänkålen är mjuk, tillsätt sparrisen och låt den fräsa med tills den är al dente.
  3. Sväng runt alla ingredienser med pesto och nykokt pasta. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera tillsammans med den varmrökta laxen. Toppa med riven peccorino.

Tips från köket!

Varmrökt lax smakar godast om den serveras rumstempererad. Ta ut den ur kylskåpet ca 30 min före servering.