Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Citronmarinerad makrill med picklade grönsaker & currysås

4 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

Här serveras makrillen med picklade grönsaker för en härlig smak- och färgklick på tallriken. Det är gott att en ört bryter av 1-2-3 lagen, i detta fall rosmarin. Föredrar du färsk timjan, dill, persilja eller torkade krossade fänkålsfrön eller senapsfrön så välj det istället.

Ingredienser

  • 4 varmrökta makrillfiléer med citronpeppar från Korshags
  • Vattenkrasse,att garnera med

Sås

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl purjolök, finhackad
  • 0,5 dl äpple, finhackad
  • 0,5 dl ättiksgurka, finhackad
  • 2 tsk curry
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm salt

1-2-3 lag

  • 2 dl ättika
  • 4 dl socker
  • 6 dl vatten
  • 1,5 liter valfria grönsaker, t.ex. blomkål, broccoli, sparris, ramslök, rödlök, morötter
  • 0,5 kruka rosmarin

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ i kylen.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg grönsakerna i vid form. Blomkål och broccoli delas i små buketter. Sparris delas på längden. Morötter strimlas. Rödlök skärs i skivor. Rosmarin repas av stammen. Häll den kokande lagen över grönsakerna och låt stå.
  3. Häll av grönsakerna och servera tillsammans med makrillen och currysåsen.

Tips från köket!

Du kan med fördel göra en stor sats av de picklade grönsakerna. De håller sig fint minst en vecka i kylskåpet. Gott till grillat med även också till att pimpa upp en klassisk grönsallad.