Hantering och tillagning av fiskprodukter

Hantering & tillagning

Hantering Loin

Förvaring 

Skafferi: Senap. Kyl: Vakuumförpackade produkter, såser och sallader. En fisk i öppnad vakuumförpackning bör konsumeras inom 1-2 dagar. Frys: Vakuumförpackade produkter som gravad, rimmad och kallrökt lax kan frysas in och bör då konsumeras inom 3 månader. Varmrökt fisk kan frysas in, men blir något blötare i konsistensen. Inkokt lax ska inte frysas in!

Hantering Pate

Hållbarhet

En fisk i öppnad vakuumförpackning bör konsumeras inom 1-2 dagar. För exakt bäst före datum, läs på etiketten. Tänk på att det krävs en obruten kylkedja för att bäst före datum ska gälla.

Hantering Makrill

Tillagningstips

Portionsstorlek: Varmrökt laxfilé 150 g. Färsk laxfilé 200-250 g. Buffé 50 g. Salta måttligt: Rökta produkter har en viss sälta så salta därför med måtta eller inte alls när du tillagar recept med rökt fisk. Rumstemperera: För att smaken bättre ska komma fram rekommenderar vi att man rumpstempererar varmrökt lax, kallrökt lax och najadlax. Ta ut fisken ur kylskåpet och förpackningen ca 30 min innan måltiden för bästa resultat. Obs! Inkokt lax och gravad lax smakar bäst kylskåpskall.

Hantering Sill

Barnanpassning

Milda smaker: Inkokt lax är en favorit hos många, precis som pasta med laxbitar. Även varmrökt lax och laxpaj brukar uppskattas. Bra & enkla tillbehör: Pressad potatis, gröna ärtor, sockerärtor eller tunt hyvlad gurka. Tips för att få barnen att äta mer fisk: Laga och ät maten tillsammans. Lura inte barnen att de äter något annat. Använd fiskarnas riktiga namn. Köp fisk av bra kvalitet. Goda och färgglada tillbehör.